Program Tautan Kasih dan Sayang Siswi

TAUTAN KASIHTAUTAN KASIH

KANGAR - Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JKPS) Inapan Siswa (INASIS) BSN Universiti Utara Malaysia (UUM) telah berjaya mengadakan Program Tautan Kasih dan Sayang Siswi INASIS BSN 2016 yang dirasmikan oleh Penolong Kanan Pembantu Kebajikan Masyarakat RSK, Asri Tayab.

Program yang mendapat kerjasama penguasa dan penghuni Rumah Seri Kenangan (RSK) Kangar yang berlangsung baru-baru ini melibatkan 40 pelajar bersama Penolong Pengetua, Rozita Ramli.

Program ini bertujuan memupuk kemahiran insaniah para pelajar dalam kemahiran berinteraksi, berperikemanusiaan serta memberi perkhidmatan yang diperlukan seiring dengan objektif program yang ingin membentuk dan mendidik pelajar dalam bidang kemasyarakatan.

Pengarah Program, Sakinah Nazri berkata, beliau sangat berbesar hati atas peluang yang diberikan ini dan berharap agar hubungan silaturahim antara pelajar Inasis BSN dengan penghuni RSK dapat diteruskan selepas tamat program.

Dengan kerjasama jitu petugas RSK Kangar, Fairuz Abdullah, program ini sangat membantu dalam mengeratkan lagi hubungan di antara penghuni dan petugas RSK serta mewujudkan sifat kasih sayang dan kemesraan dalam kalangan pelajar.

Pelbagai aktiviti telah dijalankan sepanjang program ini berlangsung, antaranya gotong-royong di kawasan RSK, menanam pokok harum manis sebagai tanda kenangan daripada pihak INASIS BSN UUM, sesi berkenalan bersama penghuni RSK, solat zohor berjemaah yang diimamkan oleh seorang penghuni RSK dan sesi hati ke hati bersama penghuni.

Inapan Siswa (INASIS) BSN,
Universiti Utara Malaysia,