Program Cultural Night sempena” Big Yay BSN Day”

 

SINTOK – Exco Komuniti dan Integrasi Anratabangsa di bawah Jawatankuasa Kepimpinan Pembangunan Siswa (JKPS) DPP BSN UUM telah mengadakan Program Cultural Night sempena” Big Yay BSN Day” bersama keterlibatan dan kerjasama daripada mahasiswi DPP BSN sendiri pada 11 Mei 2016.

Program Cultural Night ini adalah suatu acara yang meraikan budaya , kreativiti dan seni yang terdiri daripada kepelbagaian kaum dan agama. Kelebihan program ini kepada mahasiswa/i UUM adalah untuk meningkatkan profil organisasi kebudayaan, aktiviti dan kemudahan dan mewujudkan rasa masyarakat dan kekitaan di kalangan pelajar UUM.

 Acara dimulakan dengan persembahan gendang daripada 24 Festive Drum dimana ianya terdiri daripada kaum Cina pelajar UUM. Selain itu, persembahan gendang cina itu juga merangkap kepada perasmian hari pertama “ Big Yay BSN Day”. Seterusnya, tarian tradisional India iaitu Koltaham dan diikuti dengan tarian moden India juga terlibat. Persembahan solo nyanyian daripada siswi antarabangsa dari China, Melayu dan India juga mengambil bahagian.

Progam ini mendapat sambutan dan respon positif dari pengunjung yang hadir pada malam tersebut dan berharap program sebegini diadakan pada masa akan datang.

Address

Inapan Siswa (INASIS) BSN,
Universiti Utara Malaysia,
06010 UUM Sintok,
Kedah Darul Aman.
Tel: 04-928 4252 / 4253 
Fax : 04-928 4259
Emel: dppbsn@uum.edu.my

Office Hours

Sunday -Wednesday             8.00am -5.00pm                                                                                                                                                                                                          

Thursday                                                                                                                                                                                                                                                   8.00am-3.30pm                                                                                                                                                                                                                          

Friday/Saturday/Public Holidays                                                                                                                                                                                                                  Closed

Links

Universiti Utara Malaysia
Bendahari UUM
UTLC UUM
BSN
                                                                                                                                                                                                                                                          UUMTV

Visitors

Today:1
Yesterday:24
This Week:48
This Month:218
Total:486