Program ‘CHAT TIME’

SINTOK – Exco Keusahawanan di bawah Jawatankuasa Kepimpinan Pembangunan Siswa (JKPS) DPP BSN UUM telah mengadakan Program ‘CHAT TIME’ sempena “Big Yay BSN Day”  bersama keterlibatan dan kerjasama daripada mahasiswi DPP BSN sendiri pada 12 Mei 2016.

Program Chat Time ini adalah suatu aktiviti yang mengambarkan kebudayaan dan seni kaum India. Program ini tertumpu kepada mahasiswa/i UUM yang terdiri daripada pelajar selain kaum India. Program ini meningkatkan pengetahuan mahasiswa/i UUM mengenai kebuayaan dan seni kaum lain serta mewujudkan semangat kemasyarakatan dan kekitaan di kalangan pelajar UUM.

Program bermula dengan aktiviti komunikasi dalam Bahasa Tamil. Peserta diberikan nota sebagai panduan untuk berkomunikasi dan mereka juga diajar untuk menulis dalam Bahasa Tamil. Selepas itu, program Chat Time diikuti dengan aktiviti melukis inai. Setiap peserta diberi satu kon inai untuk melatih melukis. Selain itu, ajk memberi tunjuk ajar kepada peserta untuk melukis. Program diteruskan dengan aktiviti menari. Peserta-peserta begitu teruja untuk belajar tarian tersebut.Pada akhir sesi, ajk memilih beberapa peserta untuk menari lagu tamil.

Progam ini mendapat sambutan dan respond positif dari peserta yang hadir pada malam tersebut dan berharap program sebegini diadakan pada masa akan datang.

Address

Inapan Siswa (INASIS) BSN,
Universiti Utara Malaysia,
06010 UUM Sintok,
Kedah Darul Aman.
Tel: 04-928 4252 / 4253 
Fax : 04-928 4259
Emel: dppbsn@uum.edu.my

Office Hours

Sunday -Wednesday             8.00am -5.00pm                                                                                                                                                                                                          

Thursday                                                                                                                                                                                                                                                   8.00am-3.30pm                                                                                                                                                                                                                          

Friday/Saturday/Public Holidays                                                                                                                                                                                                                  Closed

Links

Universiti Utara Malaysia
Bendahari UUM
UTLC UUM
BSN
                                                                                                                                                                                                                                                          UUMTV

Visitors

Today:1
Yesterday:24
This Week:48
This Month:218
Total:486