Program Bubur Asyura 2016

Program Bubur Asyura 2016

CHANGLUN - Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JKPS) Inapan Siswa (INASIS) BSN Universiti Utara Malaysia (UUM) telah menyertai Program Bubur Asyura 2016 yang dianjurkan oleh penduduk Kampung Changhai, Changlun, Kedah.Program ini telah berlangsung pada 15 Oktober 2016 iaitu bermula dari 2.00 petang hingga 7.00 malam yang melibatkan 17 orang pelajar INASIS BSN.

Tujuan program ini diadakan adalah untuk merapatkan lagi ukhuwah dan hubungan silaturahim antara keluarga angkat penduduk Kampung Changhai dengan anak angkat yang terdiri daripada pelajar INASIS BSN seiring dengan objektif program ini untuk membentuk dan mendidik pelajar dalam bidang kemasyarakatan.

Dengan kerjasama jitu pengerusi JKKK Kampung Changhai, Encik Adnan bin Haji Mohamad Yunus, program ini sangat membantu dalam meningkatkan lagi hubungan kemesraan antara penduduk kampung dengan pelajar UUM. Di samping itu, program ini turut memberi peluang pelajar UUM menimba pengalaman baru merasai suasana kampung sawah padi di negeri ini.

Pelbagai aktiviti sepanjang program ini telah berlangsung, antaranya penyerahan lima anak angkat kepada keluarga angkat, memasak bubur Asyura, bersiaran di sekitar kawasan Kampung Changhai dan menziarahi keluarga angkat.

Encik Adnan sangat berbesar hati kerana program Asyura ini sangat meriah dan mendapat sambutan bukan sahaja pelajar UUM INASIS BSN, malahan keluarga antarabangsa Yaman.

Address

Inapan Siswa (INASIS) BSN,
Universiti Utara Malaysia,
06010 UUM Sintok,
Kedah Darul Aman.
Tel: 04-928 4252 / 4253 
Fax : 04-928 4259
Emel: dppbsn@uum.edu.my

Office Hours

Sunday -Wednesday             8.00am -5.00pm                                                                                                                                                                                                          

Thursday                                                                                                                                                                                                                                                   8.00am-3.30pm                                                                                                                                                                                                                          

Friday/Saturday/Public Holidays                                                                                                                                                                                                                  Closed

Links

Universiti Utara Malaysia
Bendahari UUM
UTLC UUM
BSN
                                                                                                                                                                                                                                                          UUMTV

Visitors

Today:1
Yesterday:24
This Week:48
This Month:218
Total:486