Program Bakti Siswi (BAKSIS)

Program Bakti Siswi BAKSIS

CHANGLUN - Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JKPS) Inapan Siswa (INASIS) BSN Universiti Utara Malaysia (UUM) telah berjaya mengadakan Program Bakti Siswi (BAKSIS) INASIS BSN 2016: Great Green Resolution bersama penduduk Kampung Changhai, Changlun, Kedah.

Program yang mendapat kerjasama Ahli Jawatankuasa Ketua Kampung (JKKK) Kampung Changhai  ini berlangsung dari 6 hingga 8 Oktober 2016 melibatkan 30 orang pelajar INASIS BSN bersama Pengetua INASIS BSN, Tuan Haji Fairus Abd Majid bersama dua penolong pengetua, Puan Asma Mat dan Encik Suhaimi Sulaiman.

Program ini diadakan bertujuan memupuk kemahiran insaniah para pelajar iaitu  kemahiran berinteraksi, kepimpinan dan memberi perkhidmatan yang diperlukan seiring objektif program yang ingin membentuk dan mendidik mahasiswa dalam bidang kemasyarakatan.

Dengan kerjasama jitu  pengerusi JKKK Kampung Changhai, Encik Adnan bin Haji Mohamad Yunus, program ini sangat membantu dalam mengeratkan lagi hubungan  antara penduduk kampung serta mewujudkan ikatan persaudaraan bersama pelajar UUM. Selain itu, program ini juga turut memberi pengalaman baru kepada para pelajar yang berasal dari luar Kedah bagi merasai suasana kampung sawah padi di negeri ini.

Address

Inapan Siswa (INASIS) BSN,
Universiti Utara Malaysia,
06010 UUM Sintok,
Kedah Darul Aman.
Tel: 04-928 4252 / 4253 
Fax : 04-928 4259
Emel: dppbsn@uum.edu.my

Office Hours

Sunday -Wednesday             8.00am -5.00pm                                                                                                                                                                                                          

Thursday                                                                                                                                                                                                                                                   8.00am-3.30pm                                                                                                                                                                                                                          

Friday/Saturday/Public Holidays                                                                                                                                                                                                                  Closed

Links

Universiti Utara Malaysia
Bendahari UUM
UTLC UUM
BSN
                                                                                                                                                                                                                                                          UUMTV

Visitors

Today:1
Yesterday:24
This Week:48
This Month:218
Total:486