Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam sejahtera.

Terletak di lokasi strategik di UUM, Inapan Siswa (INASIS) BSN berada dalam kedudukan yang baik untuk menawarkan pelajar pengalaman yang berharga yang boleh menjadi memori indah sepanjang berada di UUM. Di INASIS BSN, pelajar bukan sahaja mendapat manfaat daripada infrastruktur penginapan dan kemudahan beraktiviti yang berdekatan, tetapi menikmati kepelbagaian alam semula jadi di kawasan Sintok ini. Pengalaman pembelajaran dapat dipertingkatkan lagi oleh sistem pembelajaran yang bersepadu untuk mengadakan  pendidikan yang lebih sempurna.

Sesungguhnya, INASIS BSN berazam untuk menjadi sebuah institusi penginapan pelajar yang holistik. INASIS BSN akan terus meneroka  sepenuhnya potensi untuk menambah baik infrastruktur dan kemudahan bagi menyokong proses pembinaan Kemahiran Insaniah serta budaya pembelajaran konduksif. INASIS BSN menghargai dan mengiktiraf bahawa seluruh masyarakat universiti mewakili bakat dan kepakaran yang berbeza. Justeru, marilah kita bekerjasama untuk membantu membentuk satu persekitaran yang akan menggerakkan INASIS serta universiti ke tahap yang lebih tinggi.

Akhir kata, saya berharap mahasiswa di INASIS BSN akan terus mengorak langkah bagi menyemarakkan budaya ilmu dan seterusnya memartabatkan UUM dalam usaha melahirkan generasi yang berwawasan. Semoga Mahasiswa INASIS BSN akan terus menerajui kecemerlangan.Semoga usaha kita semua mendapat keberkatan-Nya dan segala sumbangan jasa dalam menjayakan usaha ini, hanya Allah jua yang mampu membalasnya.

Sekian, terima kasih.

"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

"ILMU BUDI BAKTI"

 

Saya yang menurut perintah

 

HAJI MOHD FAIRUS BIN ABD MAJID
Pengetua
Inapan Siswa (INASIS) BSN

 

Address

Inapan Siswa (INASIS) BSN,
Universiti Utara Malaysia,
06010 UUM Sintok,
Kedah Darul Aman.
Tel: 04-928 4252 / 4253 
Fax : 04-928 4259
Emel: dppbsn@uum.edu.my

Office Hours

Sunday -Wednesday             8.00am -5.00pm                                                                                                                                                                                                          

Thursday                                                                                                                                                                                                                                                   8.00am-3.30pm                                                                                                                                                                                                                          

Friday/Saturday/Public Holidays                                                                                                                                                                                                                  Closed

Links

Universiti Utara Malaysia
Bendahari UUM
UTLC UUM
BSN
                                                                                                                                                                                                                                                          UUMTV

Visitors

Today:1
Yesterday:24
This Week:48
This Month:218
Total:486