Cycling For Health

Cycling For Health

SINTOK - Pada 14 Oktober 2016, Biro Hal Ehwal Siswi Inapan Siswi (INASIS) BSN telah mengadakan program CYCLING FOR HEALTH di sekitar Universiti Utara Malaysia (UUM). Program ini telah disertai oleh 60 pelajar INASIS BSN.

Program CYCLING FOR HEALTH ini bertujuan untuk memberi pengalaman dan meningkatkan tahap kecerdasan mental dan fizikal para siswi INASIS BSN dengan menunggang basikal mengelilingi kawasan UUM sekaligus dapat mengenal beberapa laluan utama di kawasan UUM. Perjalanan peserta bermula dari Pusat Sukan ke Pusat Ekuin UUM melalui beberapa INASIS lain iaitu Maybank, Tradewind dan TNB. Perjalanan diteruskan pula ke bangunan utama Pusat Pengajian Perniagaan (COB) serta ke Taman Rusa melalui INASIS Muamalat. 

Aktiviti berbasikal tamat di Pusat Sukan. Seterusnya pelajar menjalankan aktiviti penyejukan badan dan permainan berkumpulan. Program ini turut diiringi dan diawasi oleh pihak Keselamatan Universiti (UK) serta Penolong Pengetua INASIS BSN.

Program ini turut meningkatkan tahap motivasi pelajar INASIS BSN dalam melalui setiap kesukaran semasa menaiki basikal serta membina satu ikatan dan perkenalan yang baik antara para pelajar yang terdiri daripada pelbagai bangsa.

Address

Inapan Siswa (INASIS) BSN,
Universiti Utara Malaysia,
06010 UUM Sintok,
Kedah Darul Aman.
Tel: 04-928 4252 / 4253 
Fax : 04-928 4259
Emel: dppbsn@uum.edu.my

Office Hours

Sunday -Wednesday             8.00am -5.00pm                                                                                                                                                                                                          

Thursday                                                                                                                                                                                                                                                   8.00am-3.30pm                                                                                                                                                                                                                          

Friday/Saturday/Public Holidays                                                                                                                                                                                                                  Closed

Links

Universiti Utara Malaysia
Bendahari UUM
UTLC UUM
BSN
                                                                                                                                                                                                                                                          UUMTV

Visitors

Today:1
Yesterday:24
This Week:48
This Month:218
Total:486